24.07.2024

Ауто Макс

Център за гуми, 3D стенд, 3D баланс

Гумите на Continental заемат първо място в тестовете

Гумите на Continental заемат първо място в тестовете

·        Лятната гума PremiumContact 7 победи в тестове, проведени от автомобилни асоциации и списания; 15 от 16 публикации я класират на първо място

·        Високотехнологичната гума SportContact 7 спечели теста на „AutoBild sportscars“ с оценка „образцова“

·        Всесезонната гума AllSeasonContact 2 зае първо място сред седем модела гуми

Гумите на Continental заемат първо място в тестовете

Хановер, 27 март 2024 г.

Автомобилни асоциации като германските ADAC и ACE, както и списания за автомобили, сред които „AutoBild“, „AutoBild Reisemobil“, „Autozeitung“, „auto motor und sport“ и „sportauto“, са на едно и също мнение: PremiumContact 7 от Continental е победител в техните тестове и класации. Лятната гума, произведена от експертите по развойна дейност в Хановер, е водещ избор и за автомобилни списания във Великобритания, Скандинавия и Полша. Оценките бяха разпределени между „образцова“, „силно препоръчителна“ и „изключителна“, като 15 от 16-те публикации посочиха PremiumContact 7 на първо място. Нейните впечатляващи предимства по отношение на безопасността изиграха особено важна роля за постигането на челните места; PremiumContact 7 показа значително по-кратък спирачен път от своите конкуренти на мокър и сух асфалт. ADAC я оцени високо и по отношение на въздействието върху околната среда, благодарение на нейния голям пробег.

banner-slide-1

Високотехнологичната гума SportContact 7 също показа много добри резултати в тестовете.

„AutoBild sportscars“ (брой 4/24) я класира на първо място с най-високото си отличие „образцова“. Тя уверено се справи със сравнителните тестове на тестовия автомобил AMG, което накара списанието да я определи като „убедителна гума за суперспортни автомобили, която почти не показва слабости“ и да похвали „динамичното ѝ управление на мокро и сухо, отличния баланс, краткия спирачен път и добрите резерви при аквапланинг“. При тестовете от 100 км/ч (62 мили в час) на мокър асфалт гумата на Continental записа спирачен път от 49,2 метра – с цели 19,1 метра по-добре от последния класиран модел (азиатски бюджетен модел).

Всесезонната гума AllSeasonContact 2 също се представи много успешно по време на тестовете, отличавайки се със своето управление на мокра и суха настилка, сцепление на сняг и ниско съпротивление при търкаляне, под зоркия поглед на репортерите на „Tyre Reviews“в Англия. Тестващият Джонатан Бенсън я нарече „изключителен продукт на Continental“.

Летните, всесезонните и зимните гуми на Continental са подходящи за превозни средства с всякакви видове задвижване.

Continental разработва новаторски технологии и услуги за устойчива и свързана мобилност на хора и стоки. Основаният през 1871 г. технологичен концерн предлага безопасни, ефективни, интелигентни и достъпни решения за превозни средства, машини, трафик и транспорт. През 2023 г. Continental генерира продажби от 41,4 млрд. евро и понастоящем в дружеството работят около 200 000 души в 56 държави и пазара.

Решенията на подразделението за гуми на групата правят мобилността по-безопасна, по-интелигентна и по-устойчива. Първокласното портфолио на компанията включва гуми за леки и товарни автомобили, автобуси, двуколесни превозни средства и специални гуми, както и интелигентни решения и услуги за автопаркове и търговци на гуми. Continental осигурява най-високи показатели на ефективност вече повече от 150 години и е един от най-големите производители на гуми в света. През фискалната 2023 г. подразделението за гуми на групата генерира продажби в размер на 14 млрд. евро. В подразделението за гуми на Continental работят повече от 56 000 души в цял свят, като то разполага с 20 производствени и 16 развойни обекта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *